Ovi

Összevesztek a szülők a bölcsis jeleken

Majdnem ölre mentek a szülők a gyerekük bölcsis jeléért. Tény, hogy születtek már cikkek (itt nálam anyajajjon is) arról, mennyiféle jelentéssel bírhat a későbbiekre nézve a bölcsis, ovis jel, de ez talán mégis túlzás. Szerintem ezek a gyerekeknek adható jelek egytől-egyig kedvesek és aranyosak, és annyit biztos nem érnek, hogy miatta bárkivel is összerúgjuk a port.

Történt nemrégiben egy bölcsödés szülői értekezleten, hogy a megbeszélés legfontosabb és egyben legmarkánsabb pillanata minden kétséget kizáróan a gyerekek jelének kiválasztása lett.

Hogy miért?

Ki tudja. Valahogy sokan voltak úgy vele, hogy gyerekük kizárólag virág, méhecske, katica, kisautó vagy markoló lehet. Semmi más. Ezek voltak ugyanis a favoritok. És a többi 30?
A bögre például senkinek sem kellet, pedig milyen aranyos egy kis bögre. Mégis hoppon maradt volna, de csak volna, ha azok a kevésbé harcias szülők nem mondták volna azt, hogy jó lesz nekik a bögre is.

Mi a baj vele?

Szóval, miután minden lezajlott és már csak a néhány perces jelválasztás maradt volna a szülői értekezlet végeztével, a kisgyereknevelőket is meglepve, hosszúra és vadra nyúlt a procedúra.
Kiabálás, odaszólogatás, „ezazenyémnematiéd” hangulat jellemezte leginkább. Voltak, akik szabályosan sértegették a másikat, mert nem tudták eldönteni, ki választotta ki előbb gyermekének azt a bizonyos vágyott jelet, lemondani viszont egyik sem akart.

A virágcsokor is nagyon kellett valakinek, nem adta volna semmiért másnak. Az pedig az ő gyermekéé lesz és punktum.

Csak remélni lehet, hogy amikor ezek a gyerekek ősszel bölcsibe mennek, messze nem csapnak majd ekkora hisztit, amikor kiderül, hogy az a jel, amiért a szülei annyi mindent megtettek, végül nem is tetszik nekik. Inkább lett volna a cuki kis bögre…

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz