Család

Azt hitte sima hasgörcs, de már vajúdott

Az ember hiszi is meg nem is az olyan történeteket, amelyekben arról olvas, hall, hogy valaki kilenc hónapon át nem vette észre, hogy terhes. Állítólag akkor tudatosult csak benne, amikor már szülési fájdalmai voltak vagy nagyon vérzett.

Hogy nem tűnt fel neki, hiszen millió jele van a terhességek?! Ez az első teljesen logikus kérdés, ami szinte mindenkiben azonnal felmerül.

Ilyen nincs, és mégis van. Amikor maga a nőgyógyász meséli el, hogy bizony előfordul, hogy valaki azt állítja, nem tudta, hogy kismama, hogy kilenc hónapig nem tűnt fel neki semmi, és egészen biztos, hogy ő nem fog szülni.
Nem is ritka az ilyen eset, és ez mindenkit sokkol. Főleg, hogy tragédia is történhet. Ezekben az esetekben a kismama nem jár terhesgondozásra, a babáról se lehet semmit tudni. Van olyan sajnos, hogy a kismama későn érkezik, és már halva születik a pici.

Ilyenkor csak a döbbenet, a harag, a mély szomorúság és a csend marad utána. És a kérdés, miért kellett ennek így történnie?

Az első trimeszterben ritkán, de előfordulhat, hogy észrevétlen marad a várandósság, hiszen van olyan, akinek ugyanúgy megmarad a havi ciklusa, nincs hányingere, és tényleg elmaradnak az úgynevezett jelek.
Később – a második trimeszterben – nőni kezd a has és rugdosni a baba. Van, aki azt mondja, ezt nem vette észre, betudta annak, hogy erősebb bélmozgása volt.

A harmadik trimeszterben azonban már kétségkívül ott vannak a jelek, ott már nincs olyan, hogy valaki nem veszi észre, hogy babát vár. Előfordulhat, hogy esetleg nem akarja észrevenni, valamiért önmaga előtt is tagadja, hogy kismama. A környezete – még a közvetlen családtagok – se feltétlen veszi észre, hogy várandós.
Megütközött, döbbent arcok és tekintetek, szomorúság és a kérdés:

Hogy-hogy nem tudta, hogy kismama? Tényleg nem tudta? Mindez lehetséges?

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz