Érdekességek

Ezeket a neveket miért nem adja ma már senki?

Hova tűntek az ici-pici Máriák, Gizellák, Margitok? És az aprócska Kálmánok, Bélák, Imrék, Józsefek?
Vajon miért kopott ki ez a sok régi szép név, miért nem szívesen adják már a szülők leendő gyermekeiknek?

Egykor pedig ezek voltak a legnépszerűbbek, a 60-as 70-es 80-as évek legnépszerűbbjei.
Ma már szinte mindenki egyedit, különlegeset szeretne, lehetőleg olyat, ami senki másnak nincs. Tarolnak a becenevek, virágnevek, külföldről átvett vagy kedvenc celebnevek. Sok szülőt egy népszerű sorozat vagy film ihlet meg, amikor nevet választ. És persze megvannak a mai slágerek, Hanna, Anna, Luca, Lili… Levente, Máté, Ádám, Bence.

Annak idején a fenti régi nevek hosszú éveken, évtizedeken át vezették a Toplistát. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a gyerekek gyakran kapták szüleik, nagyszüleik, dédszüleik, keresztszüleik nevét.

Előfordult, hogy egy családon belül sok-sok Margit, Katalin, Gizella, János, Mihály, István élt. A szentektől való névválasztás is oka volt ezen nevek népszerűségének.

Ma azonban már alig-alig találkozunk kis Évákkal, Ilonákkal, Magdolnákkal, ahogy Jánosokkal, Józsefekkel, Bélákkal sem. Pedig nem lenne rossz.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz