Család

Az ölelés nem jutalom

Az ölelés a legfontosabb, amit egy gyereknek adhatsz. Ösztönös, nem kell tanulni, rákészülni, jön az magától. Nem lehet túladagolni, nem káros, csak jól, jobban vagy még jobban lesz tőle gyermeked.

Az ölelés szeretetet, egészséget, kötődést ad mindenkinek. Aki úgy nő fel, hogy szülei sosem fukarkodnak az öleléssel, bizonyítottan kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, erősebb lesz lelkileg és testileg egyaránt.

Igen, ma már azt is tudjuk, hogy akár a testmagasságot is befolyásolhatja, hogyan bánunk a gyerekekkel. Hiszen a fejlődés szempontjából elengedhetetlen, hogy kellő érintésben, ölelésben legyen részük. Azok a gyerekek, akik mindezt megkapják, sokkal hatékonyabban dolgozzák fel a tápanyagokat, és ez megmutatkozik a fejlődésükben is.

Az ölelés nem jutalom, ha éppen nyugtalan, vagy „rossz” az ölelés megnyugtatja. Oldja a stresszt, oldja a feszültséget, csak jót teszel vele. Ezt nem azért kapja, mert előtte nehezen értette meg, hogy már nem ehet több csoki, cukrot, vagy nem megyünk be a játékboltba, hanem azért, hogy megnyugodjon. Hogy kihozd egy számára és számodra is nehéz helyzetből. Hidd el segíteni fog!

Ezzel csak azt üzened neki, hogy nincs baj, hogy veled biztonságban van, hogy nem haragszol, hogy nagyon szereted, hogy rád mindig, mindenben számíthat. Ha mindezt olyan sokszor érezheti, hogy egészen természetessé válik a számára, akkor már sokat tettél azért, hogy kiegyensúlyozott és boldog gyerekkora legyen.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz