Család

Amit anyaként egy kisfiúnak taníthatsz

Légy mindig önmagad, légy olyan, amilyennek én látlak. Kedves, vidám, vicces, érzékeny, és ha kell, légy bizony akaratos. De sose bánts és sose használj ki másokat, mindig úgy juss előrébb, hogy mind azért te teszel egyre többet és többet.

Ha kell, légy érzékeny, légy őszinte, ne szégyelld, ha fáj valami. Ez mind emberi, hidd el, nem csak a lányok sírhatnak. A fiúknak éppen úgy szabad, nem ettől leszel gyenge.

Légy becsületes, mert ha hiszed, ha nem, ez ma is erény. A becsület hiszem, hogy előre visz, hogy igaz barátokat, igaz társakat ad az életben, akik maguk is hozzád hasonló értékrendűek.

Légy vidám, mosolyogj, ha csak teheted. Próbálj mindig pozitívan állni a dolgokhoz, feltételezd a jót, így minden napod szebb lehet, és belőled mások is meríthetnek majd.

Hozd meg az áldozatot, ami szükséges. Ha látod, hogy mások mennyi munkát, mennyi áldozatot hoznak céljaik elérésért, tanulj tőlük. Mert ezektől az emberektől érdemes.

Ne hagyd magad. Sose engedd, hogy mások kihasználjanak, mert vannak, akik bizony sportot űznek ebből. Kerüld el őket! Tudd, mit akarsz, tudd, kit meddig engedsz el, és sose félj nemet mondani. Ez az, amit mi felnőttek is nehezen tanulunk meg, és még nehezebben mondjuk ki.

Törekedj a boldogságra, ne túlélni, megélni akard a pillanatot! Minden állomás az életedben ad valamit, amivel több leszel, sosem kevesebb. Tanulj belőle, és később emlékezz rá.

Tudj és merj szeretni, és tudni fogod, milyen nagyon jó érzés szeretve lenni. Légy mindig nagyon szeretve, ezt kívánom Neked, kisfiam!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz