Babát várunk Család Otthon a babával

Milyen anya az ilyen?

Összesúgnak, ítélkeznek, kritizálnak, persze lehet, hogy néhányan kedvesen teszik, de azért a földbe döngölnek. Ha így csinálod az a baj, ha úgy, akkor meg az. Tudod, ha van kalap, ha nincs kalap…

De kiről is beszélünk most? A nőről, aki anya lett, aki elérte azt az életszakaszt, amiről már oly régóta fantáziált, amit misztifikált, amit rózsaszín felhőkön keresztül látott, amiről álmodott, és amit annyira, de annyira várt.

Itt egy újabb „anyukás” könyv. Milyen anya az ilyen? – címmel. De vajon mennyivel tud többet, mint az összes többi a témában? Van, amit esetleg még nem írtak meg? Tud vajon újat mondani? Tud bizony.

Azt hiszem, Spira Eszter Mirjam, a könyv szerzője, aki nem mellesleg négygyermekes anyuka, igazán rátapintott a lényegre. Csöppet sem kioktató, okoskodó, „majdénmegmondom” módon, sokkal inkább nagyon őszinte és humoros formában mesél, mutat, támogat. Neked, nekem, nekünk. Nőknek, kismamáknak, anyukáknak.

Spira Eszter Mirjam Milyen anya az ilyen?
Álomgyár kiadó

Ha annak idején, amikor nálam is csíkosodott az a bizonyos teszt, na, ha akkortájt kezembe nyomják ezt a könyvet, ha nem is az örök élet titkát, de az anyasággal kapcsolatos félelmeimet, vágyaimat, érzéseimet, terveimet talán helyre tette volna. Segített volna tisztábban látni,

mintha valaki cseppet sem tolakodó módon kézen fogna és utat mutatna.

De jó is lett volna…

Ezt éreztem olvasás közben én, a kétgyerekes anyuka, aki maga is végigment ezen az úton, nagyon hasonló érzésekkel, kételyekkel, bizonytalansággal, amit valljuk be, nem sokaknak merünk elárulni, bevallani, félve, hogy akkor majd még annyira se felelünk meg a külvilágnak. Ugye, a kritikák, a kéretlen tanácsok, ha kell, ha nem jönnek és kíméletlenül lesújtanak ránk. Szerintem mindenki tudja, miről van szó.

De ígérem, sokat fogsz mosolyogni, nevetni, magadon, magunkon, mert ez a könyv éppen rólunk szól, miközben hatalmas segítség lesz lelkileg, de még fizikálisan is, legyél a kismamaság előtt, alatt, vagy már éppen otthon a babával, kisgyerekkel. Trükkök, ötletek, kivitelezési módok, hasznos gondolatok, akár működhet is, majd meglátod.

Mert anyává válni könnyű,

ha leírod, ha olvasod, ha másnak mondod, de ha Te éled meg, hát akkor rögös az út, jól jön a segítség, hidd el.  Közben pedig az álmod válik valóra, ha nem is feltétlen és pontosan úgy, ahogy eredetileg képzelted.

Életed csodája és hatalmas kalandja lesz.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz