Család

Vekerdy a karácsonyról: Ne görcsöljünk azon, kész van-e a bejgli

Görcsösség, megfelelési kényszer, ajándékcunami, kötelező találkozások, akár olyanokkal is, akiket a hátunk közepére kívánunk, de muszáj. Mindennek nem sok köze van a karácsonyhoz, egy olyan időszakhoz, olyan érzésekhez, ami éppen mindennek az ellenkezőjét tanítja és jelenti.  Mégis elfelejtjük.

Béke, szeretet, feltöltődés, idő azokkal, akiket nagyon szeretünk, és akik minket szeretnek. Szívből és igazán. Akik egész évben ott vannak mellettünk, és mi is velük vagyunk, vagy távol, de a kapcsolatot az igazi szeretet járja át.
Egy időszak, ami a gyerekek számára varázslatos, titokzatos, mesebeli, és jó esetben a felnőtteknek is.

Ez az idő lehetne a nagy közös beszélgetések, a bekuczkózás, karácsonyi filmezés, korcsolyázás, séták ideje.

Akkor miért éppen ilyenkor bolondul meg mindenki?

Érdemes elolvasni és jól megfontolni, majd magunkévá tenni Vekerdy Tamás fontos üzenetét az ünnepi időszakra!

„ Az ünnepek fontosak – amennyiben arra figyelünk, amire érdemes és nem ragaszkodunk mereven a részletekhez. Ezeket a tébolyokat, hogy úristen, kész van-e a majonézes krumpli, érdemes elkerülni. Nincs kész, hát aztán?

Kész van – e a bejgli? Egy nagy túrót van kész, majd kész lesz karácsony második vagy harmadik napjára, vagy azután, amikor épp ráérünk foglakozni vele.

Koncentráljunk arra, ami tényleg számít, mert az érdektelen részletkérdéseken való görcsölés tönkreteszi az ünnepek hangulatát és örömét.”

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz