Érdekességek

17 igen népszerű lánynév a világon

Legyen különleges, legyen csodaszép, legyen emlékezetes, legyen egyedi, legyen szépen hangzó, legyen rá jellemző. Ma már másképp adunk nevet a gyerekeknek, mint több évtizeddel ezelőtt.

Akkor a szülők többnyire anya vagy apa, esetleg a nagyszülők után nevezték el a gyerekeiket, nem kerestek, kutattak, olvastak úgy utána a neveknek, mint ma. Így lett sok Máriánk, Erzsébetünk, Katalinunk, hogy most maradjunk a lányneveknél itt Magyarországon.

Ma már a névválasztás egy külön történet, egy igazi program. Van, ahol családi kupaktanács, akár kisebb (vagy nagyobb) vita előzi meg, van, aki fórumokon keresi a lehetőségeket, válaszokat, kér tanácsot vagy megerősítést.
Virágkorukat élik a gyümölcs- és növény, illetve a különböző sorozatokból vagy celebvilágból megismert hangzatos nevek, de egyre többen keresik az egyedi hangzásúakat is. Azokat, amelyeket szinte senki nem adott még korábban.

Ezek kombinációja is működik. Divatos a második név adása, és annak az elsővel való összemosása. Ma már a második név ugyanolyan fontos, mint az első. Így lehet az, hogy a szülők sokszor egészen hosszan szólítják meg gyerekeiket, míg korábban a második név „csak úgy” szerepelt a papíron, gyakorlatilag nem volt jelentősége.

És mi a helyzet a világon?

Íme, néhány igen népszerű lánynév, amit szívesen adnak a szülők szerte a világon:

Madison
Elizabeth
Sara
Isabella
Amelia
Emily
Ella
Ava
Mia
Hannah
Daniela
Paula
Sophie
Charlotte
Emma
Florence
Olivia

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz