Család Érdekességek

A Kuflik ismét a mozikban

Pofánka, Zödön, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Figyirc ismét moziba hív benneteket, szülőket és gyerekeket, no és mindenki mást, aki ismeri ezeket az abszurd, de nagyon szerethető lényeket: a kuflikat.

Ami a harmadik, A kuflik és az Akármi mozifilmben történik velük, az leginkább olyan …. olyan képtelen. Mert velük az is mindig megtörténik. Nem mindennapiak, nem kiszámíthatóak, de nagyon észrevehetőek.

Pofánka például a legpirosabb, Zödön a legzöldebb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Figyirc pedig a legszürkébb, mert hát, annak is lennie kell valakinek.

Ők heten olyan kuflisak, akikkel a gyerekek nagyon könnyen azonosulnak. Lusták, de játékosak, és végtelenül kíváncsiak, ami miatt folyton képtelen kalandokba keverednek az elhagyatott réten.

Valér megpróbál eltévedni, Zödön az elvarázsolt foltját keresi, Hilda egy végtelen hosszúságú sál kötésébe kezd, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka majdnem teljesen elveszik az időben, de megtudhatjuk azt is, milyen az, amikor elfurcsul az árnyékunk vagy milyen egy vadonatúj évszak.

A film a 4-12 éves korosztályt célozza meg, – persze – a szülőkre is kikacsint. Abszurd humor és szokatlan képi világ jellemzi, a hab a tortán pedig, akarom mondani, a hab az elhagyatott réten, hogy az összes szereplő hangját Scherer Péter kölcsönzi, így válik teljessé az élmény az egész család számára.

Itt egy kis ízelítő, hogyan rappel Scherer Péter a mozifilmben!

Csitt-csatt dal ITT

A film a KEDD Animációs Stúdió műtermében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző, Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz