Család

A millió ajándék elveszi az ünnepek örömét

Volt idő, amikor a születésnap vagy a karácsony igazi öröm volt a legtöbb kisgyerek számára. Olyankor együtt a család, és bizony az ünnepi torta mellé vagy a karácsonyfa alá csodaszép játékok is kerültek.

Aki egész évben megkapja mindezt, hol azért mert elpakolt maga után, vagy azért mert megette a reggelijét, esetleg mert „jó” volt azon a napon, annak a kisgyereknek éppen az ajándékozás öröme veszik el.

Ezek a dolgok természetesek kellene, hogy legyenek, sőt, a gyerekek kora szerint elvárható is. Persze egy simogatás, egy puszi, egy – egy kedves szó, amivel biztosítjuk, hogy láttuk, hogy megjegyeztük, hogy figyelünk rá teljesen helyénvaló. Igen, rendet tett a szobájában, ez nagyon jó, de nem ajándékkal jutalmazandó.

A mai világban sokan időhiánnyal küzdenek, vagy úgy érzik, nehezen osztják be az idejüket, és valahogy nem jut elég minőségi idő a gyermekre, adni valami kedvére valót jó ötletnek tűnhet.

Bár jót szeretnénk, ez mégis a visszájára sül el. Hiszen az a kisgyerek, akit elhalmoznak drága ajándékokkal, végül már nem fog tudni igazán örülni akkor, amikor tényleg róla szól a nap.

Legyen az a születésnapja, amikor valóban ajándékot bontogathat, keresgélhet, kíváncsiskodhat, és nagyon örülhet. Az ilyenkor érkező játékok általában hosszú távon okoznak örömet, nem kerül két nap múlva a sarokba, hiszen értékeli, vágyott már rá jó ideje.

 

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz