Család

Szájrapuszi a gyereknek, igen vagy nem?

Kell ez? Nem túlzás? Összezavarja a gyereket? Vagy nem több, mint a szeretet ilyen formájú megnyilvánulása? Teljesen természetes? Pont olyan, mintha az arcára adnánk?

Tele az internet, a közösségi oldalak olyan fotókkal, ahol szülők szájra puszilják gyereküket. Alatta millió komment, szépek vagytok, de édes, mások nem értik, megint mások egyenesen elítélik a képen látottakat.
Ahogy a szülők között, úgy a szakemberek sem jutnak közös nevezőre ebben a kérdésben. Többek szerint nincs ebben különös, éppen olyan, mintha az arcukra adtuk volna.

Kortól is függ, hiszen egy kicsi babát, tulajdonképpen agyon puszilgatunk, egy nagyobbacska gyerkőcöt azonban már nem. Abban mindenki egyetért, hogy akkor már nem ildomos.

És ha így szokta meg már egészen kicsi korától?

Azek a gyerekek és szüleik az ég egy adta világon nem is látnak ebben semmi egyebet, mint a szeretet, a kedvesség, a meghittség ilyen irányú megnyilvánulását. Náluk a családban ez teljesen természetes, ezt szokták meg, nincs benne semmilyen szexuális tartalom, nem is így tekintenek erre, eszükbe se jut. Náluk ez kultúrális kérdés.

Máshol, ahol a szájrapuszi kifejezetten a szerelem jele, és annak egyik megnyilvánulása anya és apa, vagyis két felnőtt ember között, ott másképp gondolják. Számukra szokatlan vagy egyenesen elítélendő, mert szexuális jelentőséggel bír.

Néhány éve David Beckham osztott meg egy képet, amin hétéves kislányának szájra puszit ad. A kommentelők egyenesen szexuális zaklatással vádolták meg, miközben a Beckham család számára ez egészen természetes gesztus volt. Külföldön egyébként a szájrapuszi szülő és gyermeke között sokkal elfogadottabb, mint nálunk.

Ti mit gondoltok erről?

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz