Család Mi, nők

Egy anya igazi öröme

Van egy újszülötted egy hónapig, használd ki! Babusgasd, simogasd, ölelgesd, vigyázz rá nagyon, mert ez az idő gyorsan elszáll!

Van egy babád egy évig! Figyeld, ahogy felfedezi a világot, lásd az első mosolyát, hallgasd a gügyögését, örülj, amikor lábra áll, vedd a karodba, amikor csak teheted, hiszen az idő gyorsan pörög.

Van egy totyogód, két évig! Örülj, hogy napról napra egyre magabiztosabban járkál, hogy egyre többet akar és tud, hogy egyre többet beszél, hogy azt mondja, mama, papa, baba. Ne haragudj, ha akaratos, hiszen most feszegeti a határait. Érzi már, hogy ő önálló személyiség, akinek saját elképzelései vannak! Használd ki,  mert az idő nem vár!

Van egy kisgyereked öt évig. Örülj a nevetésének, hogy mindig minden apró titkát veled osztja meg, hogy folyton Téged szeretne maga mellett tudni, még a hisztijeinek is örülj, hiszen már nem tart sokáig. Szeresd, hogy az öledbe vágyik, hogy újra és újra puszilgatni akar, hogy olyan sokszor mondja: szeretlek, Anya!
Ne feledd: az idő csak úgy szalad!

Van egy kiskamaszod néhány éven át! Most lesz a kicsiből nagy. Olykor nehéz vele, mert van, hogy felesel, hogy mindent jobban tud, hogy már elhúzódik, ha szeretnéd megpuszilni, hogy sokszor makacs és engedetlen. Hogy úgy érzi, ha csúnyán beszél, attól lesz valaki. Örülj, hogy még mindig nagy szüksége van Rád, még mindig te vagy a világ közepe, még most is neked mesél, amikor mégis úgy érzi, még nem nagygyerek.

Örülj, hogy még van egy kis idő, mielőtt kamasz lesz, ami még néhány év, talán néhány nehéz év, és te okosan kicsit távolabbról figyeled majd. Hátrébb lépsz, mert már érzed, erre lesz szüksége. Sokszor aggódva, hogy merre jár, aggódva, hogy éppen mit csinál, remélve, hogy mielőbb hazatalál.

Az idő gyorsan elszáll, és Te mindig ott leszel mellette…

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz