Érdekességek Ovi

Óvó néni, itt jön a néni, akire ráugrott a Boldi apukája

Óvó néni, óvó néni, itt jön az a néni, aki tetszik tudni, a Boldi anyukája, és akire rá szokott ugrani a Boldi apukája. Szegénynek eléggé fájhat, mert a Boldi mondta, hogy sikítani szokott olyankor.

Az efféle harcban, gyerekszájban alaposan megedzett óvó néni pedig csak áll, és úgy érzi, ez most neki is övön aluli volt, kell legalább két perc, hogy összekapja magát. Egyfelől, hogy ne kezdjen el hangosan hahotázni, másfelől, hogy kellő, pirulásmentes komolyságot mutathasson mind a gyerekek, mind Boldi anyukája felé, aki már meg is érkezett, hogy elvigye haza a már sokat emlegetett és kicsit indiszkrét Boldit.

Boldi hatalmas mosollyal, kitárt karokkal szalad anyukája karjai közé, alig várta, hogy jöjjön végre, noha pár perccel korábban még hatalmas megbeszélésben volt a fiúkkal egy jó nagy kupacban. Ő vitte a szót, tudjuk miről.
Az óvó néni is tudja már, miről folyt a szó, de diszkréten hallgat Boldi anyukája előtt, nem akarja zavarba hozni. Sokadik nyílt családi titok ez már hosszú pályafutása alatt, a gyerekek olyanok, mint a nyitott könyv, büszkén és sokat mesélnek mindenről, ami odahaza történik. Legyen az bármi. Tényleg bármi.

Mégis akadnak olyan váratlan helyzetek, olyan hirtelen, a semmiből érkező impulzusok a gyerekek felől, amikor még nekik is idő kell, hogy összerázzák magukat és úgy feleljenek egy egyszerű kérdésre, például, hogy, milyen volt Boldi napja az oviban, mintha semmi se történt volna.
Boldi játszott, jót aludt, evett rendesen, és persze sokat beszélt.

– Hogy miről?
– Mindenről, Anyuka!
– Ez a gyerek, annyit beszél otthon is, Ani néni, kérem, hogy sokszor lyukat beszél a hasunkba…
– Nem baj, az a jó, Anyuka, hadd mondja.

És Boldi mama meg is nyugszik, mert tudja, hogy kisfia a lehető legjobb kezekbe került. Ani néni pedig, aki nagy titkok tudója, már össze is kapta magát, hiszen Boldi után, már a kis Annácska történetétől hangos az óvoda udvara, és ki tudja még ilyenkor, mi lesz ennek a vége…

Ha szívesen olvasnál hasonlóan vicces, aranyos óvodai történetet kattints az alábbi linkre!

A négyéves meglátta anyát, apán

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz