Család Rólunk szól

Vigyem, vagy ne vigyem oviba, suliba a gyerekemet?

Mennie kéne, mert ez otthon már nem opció. Lemarad, nincs gyerektársasága, unatkozik, nekünk szülőknek is nehéz már, vagy meg sem oldható tovább, mondják sokan. Érthető.

Nem viccelek, a lányom osztálytársai közül (elsős) volt olyan, akire a szomszéd néni nézett rá a digitális oktatás során, mert egyszerűen nem volt lehetősége egyik szülnek sem otthon maradni.

Nem engedem, mondják sokan, mert borzasztóan féltik a gyerekeiket. Teljesen érthető.

Ne vidd, vidd, ne vidd, vidd, vigyem, ne vigyem, ő sem viszi, ő is viszi. Van, aki viszonylag könnyen dönt, mások nehezebben.

Szavazzunk, ki megy, ki marad? Az osztály szülői közösségi oldalán kértek meg minket erre, és nyilván nem vagyunk egyedül, szerintem körülbelül minden szülői fórumon hasonló beszélgetések, szavazások zajlanak, zajlottak. És mi még meg is tehetjük, hogy döntünk róla, mert a tanárokat senki nem kérdezi, menne-e vagy maradna. Fél vagy szívesen megy már.

És a válaszok:

Mi megyünk.
Mi nem megyünk, előreláthatólag már egész évben.
Mi még nem tudjuk, lehet, hogy csak az első héten nem, utána igen.
Mi május 3. – tól.
Mi májust 10. – től.
Nálunk még nem dőlt el, segítségfüggő. Ha meg tudjuk oldani, marad, ha nem megy.
Mi a statisztikai adatoktól tesszük függővé.

Ami biztos, minden és mindenki bizonytalan. Ki eddig, ki addig, ki nem tarja otthon a gyermekét. Amire büszkék lehetünk a mi kis csoportunkban, hogy mindenki tiszteletben tartja és tartotta a többiek döntését.
Senki nem kezdte győzködni a másikat erről vagy arról, mindenki elfogadta, hogy minden szülő maga dönt. Amit viszont megtehetünk egymásért és elsősorban a gyerekeinkért, hogy amiben tudjuk, segítjük a másikat.
Nem a kritikákkal, hanem információkkal, kedves szavakkal, türelemmel, bíztatással, mert ez biztosan a jó irányba visz.

Végül is mindannyian ugyanazt szeretnénk már nagyon, mielőbb biztonságban tudni a szeretteinket, és persze saját magunkat.

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz