Érdekességek

Ha nincs hangunk, akkor is énekeljünk a gyereknek

Nemcsak a mese, hanem az ének, a zene is olyat adhat a kisgyereknek, ami semmi mással nem pótolható. Sokkal többet jelent a megannyi kézzel fogható ajándéknál, mert anya és apa nemcsak ad valamit, hanem önmagából ad.

Sokan attól tartanak, hogy a kisgyerek nem érti meg, miről szól a dal, vagy attól, hogy teszem azt, „borzasztó” hangja van az énekelni akarónak, de ez ne legen akadály.

Énekeljünk neki, inkább rosszul, mint sehogy!

Ha feszültek, kiegyensúlyozatlanok vagyunk, vagy nincs ötlet, mit kellene éppen csinálnunk, az éneklés egy remek lehetőség, program és feszültségoldó módszer. A népdal, amiből valószínűleg mindenki ismer jó néhányat, tökéletes választás, pláne kezdetnek.

Sok évvel ezelőtt a görög és Keleti iskolákba a tánc, a zene volt a legfontosabb tantárgy mindenekelőtt, mert úgy tartották, hogy a zene az érzelmi nevelés legfontosabb eszköze, a tánc pedig ennek kifejezésére szolgál.
Rengeteg kutatás bizonyítja ma már, hogy az éneklő vagy zenélő gyerekek jobban tanulnak, és legfőképpen a matematikában idegen nyelvekben jeleskednek.

A zene gyógyszer, mondják az orvosok, gyógyszer testnek és léleknek, a gyerekeknek pedig a mai feszültséggel teli, teljesítmény orientált világban egyenesen kötelező lenne kapniuk ebből a csodaszerből!

Forrás: Vekerdy Tamás: kicsikről nagyoknak (kisgyerekkortól iskoláskorig)

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz