Család

Zárnak az óvodák és az általános iskolák

Megtörtént, amitől sokan tartottak, illetve sokan vártak is. Március 8-tól zárnak az óvodák és az általános iskolák egészen április 7-ig. Lehetett rá számítani, szívjuk hát fel magunkat – remélhetőleg utoljára – és vágjunk bele megint, mást úgysem tehetünk!

Millió szülő örül és nyugszik most meg, mások nem tudják még, mi hogyan lesz, hiszen ott a munka, a háztartás a gyerekek otthon. Van már tapasztalatunk, tudjuk, hogy nehéz. Sok munkahelyen nem biztos, hogy van home office, egy kicsi gyerek mellé pedig kell a szülő, ő még nem maradhat egyedül.

Kell a szülő, mert a tanulás még nem megy, csak ha anya vagy apa segít. Ha ott ül a gép mellett és magyaráz, próbálja a figyelmet ő is fenntartani, segíteni a tanító néninek/bácsinak. Nehéz figyelni, nehéz ott lenni, nehéz teljesíteni a kicsinek is, a szülőnek is.

A gyerekek már a kapuból kiabálnak a rájuk várakozó szülőknek. A kicsik, hogy anya, karantén lesz megint, a nagyok, hogy jön a digitális oktatás! Nyüzsögnek, mint egy hangyaboly , érezni, hogy milyen izgatottak ők is. És a szülők is az udvaron.

A fogadtatás vegyes. Van, aki könnyen alkalmazkodik, és könnyebben oldja meg, mások már egyébként is a türelmük végén járnak, hiszen éppen egy éve már, hogy mindez megtörtént velünk.

Ami most mindenképpen jobban hangzik, hogy remélhetőleg nem három, „csak” egy hónapról beszélünk.
A lecke így fel van adva, és fel is lesz a következő egy hónapban, mindannyiunknak!

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz