Család

Arra biztosan megtanít a gyermeked, hogy jobb légy

Lehet, hogy mi neveljük és tanítjuk őket, de közben ő is annyi mindent megtanít nekünk. Jobbá és okosabbá tesz bennünket, ha hagyjuk magunkat, ha figyelünk rá.

Biztos, hogy általa türelmet tanulunk, mert mellette muszáj lesz. Nem megy már minden egyről a kettőre, rá várni kell, ő még nézeget, tesz-vesz, elemez, megfigyel, és persze, amúgy sem akar elmenni otthonról, de onnan sem ahol éppen van.

Miatta óvatosabbnak leszünk. Többé nem az a fontos, hogy meghódítsuk a világot, hogy mindenben elsők, mindenben a legjobbak legyünk. Hogy kockáztassunk, bevállaljunk, rizikózzunk. Már ő az első, ő az, aki megtanít arra, hogy sokkal jobban vigyázzunk magunkra.

Ő az, aki felelősségre tanít bennünket. Már család vagyunk, még sokkal fontosabb, hogy komoly és felelősségteljes döntéseket hozzunk. Ő szüleinek választott minket, mi felelősséggel tartozunk érte egy életen át.

Általa elfogadóbbak leszünk magunkkal és a világgal szemben. Megtanít arra, hogy igen esendőek vagyunk, erősek, hiszen ott van ő, sokszor mégis nagyon gyengék, éppen miatta.

Megtanít arra, hogy merj nemet mondani! Ami már nem fér bele az idődbe, energiádba, arra megtanulsz nemet mondani. Különben tőle veszed el az időd, amit nem szívesen teszel.

Megmutatja milyen színes is a világ. Minden, ami mellett előtte elrohantunk, most fontossá válik. Egy bogár a fűszálon, egy cica az autó alatt, a napsütés, az eső, a havazás, mind kérdések egész sorát indítja el.

Végül eléri, hogy elsősorban ne másoknak csak neki, apának és magadnak akarj megfelelni. (Persze elsősorban neki!) Mert neki te vagy az első, hát, neked is legyen ő!

Tudtuk, hogy lehet nagyon szeretni, de ő megmutatta, hogy lehet még jobban szeretni. Az ártatlanságával, a kiszolgáltatottságával, az ölelésével, a kacajával, a kedvességével, az érdeklődésével, azzal, ahogy ő szeret bennünket.

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz