Család

Tudtad, gyermekem?

Tudtad, gyermekem hányszor aggódtam halálra magam, amikor kicsi babaként sokat sírtál, és fogalmam sem volt, miért, arról pedig pláne, hogy hogyan segíthetnék rajtad? Hogy hányszor esett le az a hatalmas kő a szívemről, amikor végre megnyugodtál, a mosolyod pedig mindig bearanyozta és ma is bearanyozza az egész napodat.

Hogy hányszor álltam az ágyad mellett éjszakákon át, amikor kicsit melegebbnek éreztelek, és mindenki azt mondta, ugyan semmi baj, de én tudtam, hogy valami mégiscsak lehet, mert az anyai szívem sohasem csalt meg?

Hogy hányszor csodáltalak, amikor az oviban verset mondtál, énekeltél, és bár minden kisgyerek nagyon ügyes volt, én csak téged figyeltelek. Akkor is, amikor összesúgtatok a kis barátaiddal az óvó néni háta mögött, és jót nevettetek valami nagyon viccesen, pedig már régen párban kellett volna állni, és a búj-búj zöldágat énekelni?

Hogy volt olyan is, amikor annyira sajnáltam magunkat, hogy el kell válnunk egymástól, és azzal nyugtattam magam, milyen jó lesz neked odabent az oviban, pedig igazság szerint arra gondoltam, még mindig mellettem lenne a legjobb neked? Hogy egyszer (jó, kétszer) meg is lestelek az udvaron, mert hiába mondta az óvó néni, hogy ne tegyem, én nem bírtam ki, és igen, megtettem?

Hogy milyen sokszor hallgattalak, amikor kipirult arccal, szinte kiabálva meséltél, úgy, hogy még a szomszéd házban is hallották, micsoda napod volt, és hányszor szólt rád az óvó néni, hogy kicsit halkabban mondjad tovább, mert úgy is megérti, és én is ezt mondtam volna, mert én is értettelek, de nem szóltam, mert tőled még ilyen nagyon hangosan is jól esett.

Hogy hányszor jársz egész nap a fejemben, hogy éppen mit csinálhatsz, hogy sikerült az s betűt kanyarítani? Hogy sikerült-e lerajzolni, kiszínezni, kiszámolni, elénekelni, megcsinálni?
Hogy mindig alig várom, hogy megjelenj abban a hatalmas kapuban, a hatalmas táskáddal, ott lent valahol a nagyok derekánál, és hozzám szaladj és mesélj, mesélj, mesélj nekem!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

(1) Hozzászólás

  1. I quite like reading through a post that will make men and women think.

    Also, thanks for allowing me to comment!

Itt hozzászólhatsz