Család Otthon a babával

Az anyai érintés minden másnál fontosabb

Az érintés, az ölelés, a szeretet kimutatása mindennél fontosabb a kisgyerek számára. Szerintem, ezt a legtöbb anya ösztönösen érzi. Nem kell tanulni, nem kell utána olvasni, nem igényel semmiféle megerősítést, és egyszerű, mint az egyszeregy. Talán ez volt az egyetlen dolog, amiben soha nem inogtam meg, és soha senki nem tudott elbizonytalanítani. Tudtam, hogy jól csinálom!

fotó: pixabay

Igen, volt, hogy azt mondták, elég legyen már, még a végén még elkényezteted őket, de szerintem ahányszor átöleled őket, annyiszor teszel valami nagyon jót velük és magaddal! Biztosítod őket a szeretetedről, a jelenlétedről, az ölelésed összeköt benneteket, és nemcsak abban a pillanatban, amikor történik, hanem örökre.

Mert az a kisgyerek, akitől nem sajnálják az érintést, a simogatást, magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb, mentálisan erősebb, sodorja bármerre is az élet. Mindig tudni fogja, mert éppen ebből tanulta meg már egészen fiatalon, hogy a szülei sziklaszilárdan mögötte állnak, óvják és védik őt.

Sok kisgyerek él „gazdagon”, van számítógép, tablet, okostelefon, kütyük egész tárháza, de nem feltétlenül kap mellé időt, amit az anyukája és apukája valóban őrá szán. Csakis rá, egyes-egyedül!

De az ösztön nem minden. Millió kutatás, számos szakember bizonyította és bizonyítja folyamatosan, mekkora erővel bír a testi érintés eme formája. Minden gyermek megérdemelné, hogy napjában többször is jól megölelgessék, megpuszilgassák, megkérdezzék, hogy van, és meg is hallgassák, amit erre válaszol. Megérdemli, hogy játssz vele, ha hív, hogy együtt bolondozzatok, hogy veled nevessen és neked sírhassa el, ha valami nagyon bántja.

Soha ne számold tehát, hányszor öleled meg egyetlen nap alatt, ne oszd be, ne fogd vissza magad, csak csináld! Meglátod, megéri!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz