Érdekességek

Még mindig a Hanna és a Bence nevet adják a legtöbben

Bár a trend – különösen az ismert emberek körében – még mindig az, hogy legyen a gyerek neve nagyon különleges, és nagyon más, mint másé, a játszótereket továbbra is a Hannák és Bencék uralják.

 

fotó: unsplash

Ha nevekről van szó, én mindig bedobom a játszóteres poént, miszerint az anyuka odakiabál a gyerekének, Bencének, hogy ugyan menjen már oda hozzá inni, enni, orrot fújni, akkor a statisztika szerint több kisgyerek indul majd felé, hátha róla van szó. Nagy változás ezen a téren továbbra sem várható, ha Bence vagy Hanna nevet adunk gyermekünknek, figyeljünk oda, hogy lehetőleg a sajátunkat halásszuk ki a sorból.

A kis Hannák továbbra is az első helyen állnak, mögöttük a Zoék következnek, a harmadik legnépszerűbb név pedig az Anna volt 2018-ban. Ahogy az elmúlt évek listáit nézegettem feltűnt, hogy az igen népszerű Jázmin név egyre lejjebb csúszott. Tavaly például a kilencedik helyen végzett.

A Bencék évek óta a lista TOP-jában vannak, a szülők egyszerűen imádják ezt a nevet. Tavaly sem történt ez másképp, ők szerepeltek az első helyen. A képzeletbeli dobogó második fokára a Máték léptek, míg a harmadik helyen történt némi változás, ide ezúttal a Dominikok futottak be, letaszítva ezzel az évek óta ott „trónoló” Leventéket, akik 18-ban az ötödik helyre csúsztak.

Jó hír, hogy ma már szinte mindenféle nevet adhatunk a gyermekünknek, hogy csak egyet-kettőt említsek a lehetőségek közül: Angyalka, Aranyka, Atanázia,  Acél, Achilles, Csillagvirág, Dagobert, Edda, Eperke, Fortunátó, Kincs, Lencsi, Levendula, Majoranna, Makarena, Pantaleon, Spartakusz.

Rossz hír: a Gézengúzra még várni kell!

 

Íme tehát, a 2018-as utónév lista első 10 helyezettje, és érdekességképpen a századik: (ha a forrásra kattintotok, ott minden nevet megtaláltok!)

  1. Hanna
  2. Zoé
  3. Anna
  4. Emma
  5. Luca
  6. Léna
  7. Zsófia
  8. Boglárka
  9. Jázmin
  10. Lili  (100. Elena)

1.Bence

2.Máté

3.Dominik

4.Marcell

5.Levente

6.Noel

7.Ádám

8.Dániel

9.Milán

10.Dávid (100. Flórián)

 

forrás: magyarnevek.hu

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz