Érdekességek

„Én vagyok a híres egyfejű, a nevem is ennyi csak Süsü!”

Mindenki tudja, hogy az a híres egyfejű a világ legcukibb sárkánya. Kicsit naiv, kicsit ügyetlenke, de ha ő színre lép, előbb-utóbb mindenkit levesz a lábáról. Nem kell hét fej, nem kell rettentőnek lennie, Süsü ezt a kedvességével és a lelkével teszi. Megint egy olyan mese, ami a miénk, amihez még fogható se nagyon van.

 

Egy bábfilm a 70-es évekből, ami oly sok régi mese közül, szintén túlélt és túlél. Megállja a helyét minden korban. Egy szerethető karakter, szerethető hanggal. Süsü összenőtt Bordrogi Gyulával, nélküle nem is lenne teljes a figura.

A történetek pedig szintén közel állnak a gyerek és felnőtt szívekhez. Mindenki érti, mindenkinek jelent valamit. Vannak olyan mesék, amelyek háromévesen éppúgy szórakoztatóak és szerethetőek, akár ötvenévesen. Amelyek generációkon keresztül ívelnek.

A nemrég elhunyt Csukás István Süsüje pont ilyen. Itt volt velünk tegnap, itt van ma, és itt lesz holnap is. Láttuk gyerekként, felnőttként és látni fogjuk nagyszülőként is. Most még idő is van rá bőven.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz