Család

Az Anyák is hősök!

Anya vagy, feleség, dolgozó nő, tanár. Viszed a háztartást, mosol, főzöl, takarítasz, 0-24-ben lekötöd a gyerekeket a négy fal között, ami önmagában is rekord teljesítmény, szeretsz, csitítasz, ölelsz, tanítasz és tanulsz. Egyre többet önmagadról. Hogy erre is képes vagy! Megemelem a kalapom előtted. Mert amit most csinálsz az emberfeletti, és igen, minden anyuka tapsot érdemel. (Apuka is)

 

fotó: unsplash

Lassan két hete, hogy otthon vagyunk. Van, aki több, van, aki levesebb ideje, de maradjunk annyiban, jó pár napja be vagyunk zárva a saját otthonunkba. Talán, ha könyvet olvashatnék, filmet nézhetnék, jó nagyokat alhatnék, nem kellene aggódnom a jövőnk miatt, még el is lennék így egy ideig.

De a helyzet nem ez…

A helyzet az, hogy agyalok, mit főzzek, ami mindenkinek jó lesz, és ez nem könnyű, mert a két gyerek tuti, hogy mást akar enni, mit, ami van.  Igyekszem precíz listát vezetni arról, mit vegyek, mert hetente csak egyszer szeretnék a boltba menni.  Szóval, egy doboz tejfölért ne kelljen újra elindulni. Délelőttönként tanulok a fiammal, aki iskolás, játszom a lányommal, aki óvodás, és ha van egy szabad gép (ha szabad a gép), akkor írok, mert home office-ban is vagyok. Próbálok életet lehelni a wifibe, ami állandóan beszarik, mert nem bírja a terhelést, mivel minden azon jön, ami összeköt a külvilággal.  Suli, munka, barátok.

Takarítok, fertőtlenítek, amit csak lehet, hogy biztonságban érezhessük magunkat. Hatvan fokon mosok, ahogy ajánlják, a szennyestartó pedig sosem ürül ki. Néha azon kapom magam, hogy csak bámulok ki az ablakon, és perceken át lesem, ahogy a macskák jönnek-mennek az udvaron és irigylem őket. Elgondolkodom azon, vajon hova mehetnek és milyen jó nekik… Aztán később megnézem visszajöttek-e.

Aztán vissza a mi négy falunk közé, rajzolni, építeni, babázni, autózni, csitítani, ölelni, szeretni, ha már nem bírják a bezártságot.

Anyukák, tudom, mindannyian ezt csináljátok most. (Talán a macskás részt kivéve.) Kitartást nektek, mert nagyszerűek vagytok, mint sokan, akik a védekezés élvonalában állnak.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz