Család Rólunk szól

Amit fiús anyukaként megtanultam

Csibész mosoly, édes tekintet, tündéri duma, elképesztő hiszti.  Huncut mosoly, cuki nézés, lebilincselő okfejtés egy kisautó mibenlétéről, sértődött lábdobbantás, hogy most miért megyünk, vagy nem megyünk.

 

fotó: unsplash

 

Amit tudok, hogy fiús anyukának lenni nagyon klassz, ugyanakkor feladja a leckét, de rendesen. Fiús anyukaként sokat ülök a kocsiban, mert egy fiú imád vezetni. Már kétévesen is. Hamar megtanulja, hogy mi a kormány, a váltó, a pedálok. És vezetni akar. De nagyon. Szinte minden kisfiúról készül legalább egy fotó hároméves koráig, ahogy anya-apa helyén ül, és irtó vagányan tekeri a kormányt.

Fiús anyukaként mindenféle homokvárat fel tudok építeni. Legyen sárból csöpögtetős – típus, sima, vagy kavicsokkal, kagylókkal, ágakkal tűzdelt, amin alagút vezet át a túloldalra és simán átmegy rajta minden traktorunk, kamionunk és daruskocsink. Ha mégsem, hát kiszélesítjük, tovább mélyítjük. Akár akkor lyukat ásunk, hogy ő maga derékig beleállhasson. Komolyan, volt már ilyen.

Fiús anyukaként pontosan tudom, mikor jön a kukásautó az utcánkba, és ha lekéssük az integetést, azt is tudom, mikor érhetjük utol a környező utcákban. Mert fiús anyukaként a kukák ürítése, és mindenfajta munkagép, építkezés nézése a napom fontos része.

Dinok. Fiús anyukaként minden dinoszauruszt ismerek. Persze a legvagányabb mindközül a Tirannoszaurusz Rex. Mert ő a legerősebb, a leggyorsabb, a legügyesebb és ő mindent tud, amit a többi nem. És pont.

Fiús anyukaként, nem próbálok fel pulóvert a boltban, hanem szemmértékre vásárolok, mert mindig megkérdezi: Anya, meddig tart ez még? Pedig számomra így is, pillanatok töredéke az egész.

A pisztolyos, kardos, csúzlis soron viszont jó sokáig állhatunk a boltban, mert ezek igazi kincsek egy kisfiú számra. Tudom, hogy melyik, mit lő, hogy lő, és ő maga, mennyire vagány lenne, ha lenne neki ilyen. De legalább az egyik ezek közül.

Jaj, a foci. Jöhet minden mennyiségben…

A frászt hozza rám, amikor pillanatok alatt fent terem a fán, mert imád fára mászni és onnan integetni, majd leugrani a túloldalon. Fiús anyukaként sokszor tör rám a frász, de már megszoktam.

Fiús anyukaként udvariasságra nevelem a fiamat. Igen, a lányokkal legyünk kedvesek, engedjük őket előre, nem bántjuk és nem marjuk meg őket. (És mást sem.)

Fiús anyukaként sokat vonatozom. Kint is, bent is. A vonat nagyon érdekes, és sokféle lehet. Én ismerem már mindet.

Fiús anyukaként azt mondom, ember legyen a talpán, aki képes egy valamirevaló közös fotót lőni rólunk, nekem már az is elég lenne, a futtában rákerül.

 

Fiús anyukaként bármilyen foltos pólót tisztára mosok, azt is, amiről korábban azt gondoltam, már csak az olló segíthet.

Fiús anyukaként nagyon jó dolgom van. Simogatnak, puszilgatnak, szeretgetnek, becézgetnek, és úgy ölelnek, ahogy senki más.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

(1) Hozzászólás

  1. WJ says:

    A kisfiùknàl màr csak a kislànyos anyàk kapnak több szeretetet ès ölelèst 🙂

Itt hozzászólhatsz