Család

A négyéves meglátta anyát, apán

Csak anya és apa nem látta a négyévesét…

 

Azt mondja az óvónő, a minap a gyerekekkel a vízről tanultak. Hogy milyen fontos, hogy sokat kell inni, és így tovább. Az én drága kislányom pedig szorgalmasan jelentkezett, majd közölte, hogy az én apukám, bort iszik.

Az óvó néni mindezt nevetve mesélte, de én kicsit feszengtem azért ott az ajtóban. Mert előfordul, hogy megiszunk egy pohárka bort esténként, és éreztem, hogy ezt gyorsan ki is kell fejtenem, mielőtt totál piásnak hinne minket az óvónő.  Persze tudom én, hogy régről ismer, de valahogy ez automatikusan jött. Hogy ki kell magyarázni, de gyorsan.

Egy másik nap, szintén megemlítette az óvó néni, hogy az én cseppet sem diszkrét ötévesem, közölte, hogy reggel anya leszúrta apát.

Azt mesélte, ha már így belefutottunk, rákérdezett a kicsinél, mégis, mi volt a gond?  Mire az én kis szókimondóm, hogy apa elfelejtette levinni a szemetet, pedig meg lett rá kérve, de végül ott bűzölgött. Na, így állunk. Jó lesz figyelni, mert eljött az idő, hogy kidumál az ötévesem.

De még mindig jobban jártunk drága férjemmel, a bor és szemetes esetével együttvéve is, mint az az apuka, akit meglesett a kulcslyukon kíváncsi kisfia. Óvónő anyukám mesélte, régi pályakezdő emlékei egyike ez. Kitörölhetetlen.

A kisfiú elmesélte csak úgy mellékesen kisautózás közben, hogy előző este meglátta anyát, apán. Az én óvónő anyukám úgy gondolta, talán az lesz a leghelyesebb, ha figyelmezteti a szülőket, hogy esetleg tömjék be a kulcslyukat, és figyeljenek amúgy is a részletekre, mert a kisfiúk meglátta őket.

Mire apuka rövid és tömör reakciója a következő volt: Te jó isten, hát ettől a kölöktől már egy jót dugni bocsánat, szeretkezni se lehet?!

Szóval, kedves anyukák és apukák! Résen kell lenni, a réseket viszont betömni, mert ezek a kicsik mindenhol ott vannak, aztán pedig kegyetlenül őszintén ki is beszélnek minket, mi meg pironkodva magyarázkodhatunk, hogy talán ott se voltunk…

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

(4) Hozzászólás

  1. […] A négyéves meglátta anyát, apán […]

  2. andi says:

    ezek mind az élet részei, nem kell dugdosni a gyerekeink elől, egy 4 -5 évesnek már tudnia kell ezekről ( tudnunk kell őket felvilágositani bármit is kérdeznek), s azt is, hogy mikor kell másokat diszkréten békén hagyni, ahogy nekünk is tudnunk kell őket magukban békén hagyni…. Igy lesznek nyitott érzelmileg erős felnéőttek, akiknek nincsenek tévképzeteik

  3. Nagy István says:

    Szülők felnőttek figyelem! A gyerekek automatikus másolják a felnőttek viselkedéseit! Pont a rosszat, amely egyáltalán nem a gyerek világába való, hiszen nem érti. Megérteni csak később fogja!

  4. Istvánné Szücs says:

    Annak idején a fiam ovónénije elmesélte, a legzárkózottabb gyerek is, ahogy bemegy az óvodába, mindent elmesél ami otthon történt.

Itt hozzászólhatsz