Rólunk szól

A kislányom a lelkem, a kisfiam a szívem

Szőkék. Mindketten. Még mindig. Bár a kisfiam már messze nem az a tejföl- színű kis herceg, aki kétéves korában volt.  Sötétedik a haja, és a cukin göndörödő fürtök sem olyan határozottak már. A hangjuk még mindig csilingelő. Igazi, hamisítatlan gyerekhang. Kedves, őszinte, önfeledt.  Imádnivaló.

 

fotó: unsplash

A kislányomat azon kapom, hogy egyre többet nézi magát a tükörben. Tudatosan. Ő is kinőtt a babakorból, sőt lassan az óvodáskorból is, és most hirtelen nem tudom, jó ez így nekem?

Voltak, pillanatok, amikor azt kívántam, mielőbb hagyjuk hátra a babakort, a kakis pelenkákat, az éjszakázást, a magányt, a gyereksírást, a kajapürésítést, a cumi keresést, a babakocsival való vergődést a közértajtókon át. Most azt kérdezem, miért történt ez meg ilyen hamar?

A kisfiam, bár kikéri magának, hogy kisfiamnak szólítsam, hiszen ő már nagyfiú, egyre többet „bandázik” a srácokkal az osztályból. Már látom, ahogy összesúgnak a jöttömre a suli udvarán. Előttem már titkai vannak, dolgok, amik nem anyára tartoznak. Nagyfiús dolgok… Diszkréten félreállok, hagyom, hadd legyen nagy. Néha érzem, hogy kezdek „ciki” lenni, meg jaj anya, haggyá már! Nemrég a babakocsiban ült és kifli csücsköt követelt…

Persze, azért este olykor mégis hozzám bújik, hogy altassam el, mert mégiscsak anya tud a legjobban altatni. Ő az én „kisnagyfiam”.

A kislányom még szeret kislánynak lenni. Én pedig élvezem, hogy egy ideig még lehet egy kislányom. Neki természetes, hogy megfogja a kezem az utcán, hogy ott szökdécsel mellettem, hogy megkér minket az apukájával, hadd ugorhasson egy nagyot velünk együtt a tócsák felett.

Hogy gyönyörű virágokat rajzol nekem nap, mint nap, és mosolyogva szalad elém az ovi udvarán. Hogy még mindig vár rám és kiugrik a bőréből, ha látja, hogy jövök.  Hogy még úgy szeret, ahogy egy kisgyerek szeret. Ők a szívem és a lelkem, tegnap, ma és holnap is!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz