Babát várunk Szülni megyünk

10 éve szültem először…

10 éve szültem először. Mintha tegnap lett volna. Minden megmaradt, minden jó. Még érzem az illatokat. Hallom a műszereket, a kéréseket, az utasításokat. A kérlelést. A férjem arcán a biztató mosolyt, az aggódást. Ha jobban belegondolok, az érzések ma is egészen valóságosak. Csak a félelem és a fájdalom nincs már jelen. Eltűnt. Mintha kitörölték volna.

fotó: unsplash

 

10 éve szültem először. Magabiztos voltam. Úgy mentem be a kórházba, mintha mi sem lenne természetesebb. Pedig kavarogtak a fejemben a gondolatok. Nem voltam semmiféle előkészítőn, nem néztem videókat, nem olvastam szüléstörténeteket, nem akartam más szüléséből tanulni, csak a magaméra koncentrálni. Eljött a nap…

10 éve szültem először. Aznap a középpontban voltam. Hát végre, rám, miránk került a sor. Nem akartam semmit siettetni. Mindenkinek ki kell várnia a maga idejét. Én türelemmel vártam.  Aznap viszont körülöttünk forgott a világ.

10 éve szültem először. Még az is rám mosolygott, aki egyébként nem szokott. Még az is félreállt, aki máskülönben simán elsöpört volna.  Még annak is volt egy biztató szava, aki egyébként köszönni sem köszönt volna.

10 éve szültem először. Tudom, hogy féltem. Borzasztóan féltem. Tudom, de már nem érzem. Tudom, hogy fájt, de már felidézni se tudom, mennyire. Tudom, hogy fáradt voltam és boldog, nagyon boldog. Mindkettőt érzem ma is.

10 éve szültem először. Nem is tudom esett-e vagy sütött nap. Magamra koncentráltam, csakis magamra. Senkinek nem akartam megfelelni, de jól akartam csinálni.

10 éve szültem először. Hihetetlen, hogy van egy 10 éves fiam.

10 éve tudtam, hogy bár, amire lehetséges, arra felkészültem, a java csak ezután következik.

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz