Rólunk szól

Otthon, édes otthon, avagy mikor szabadulok már ki innen???

Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem az olimpiára nem treníroznak olyan keményen, mint a kismamák az első napokban otthon. Én tutira megdöntöttem az egyszerre pisilés, fogmosás, fésülködés rekordját, amennyiben azt már felállította előttem… valaki.(Ha igen, csakis egy másik kisgyerekes anyuka lehetett).

Ritkán jutok be a fürdőszobába, akkor is körülbelül másfél percre, úgyhogy kénytelen vagyok hatékonyan dolgozni. Ez a látogatás délután négy előtt nem nagyon szokott bekövetkezni, addig általában pongyola-pizsama kombinációban nyomom, jobb napokon tréningben, az összhatást enyhén zsírosodó hajjal megspékelve. Még jó, hogy az én drága picikémnek így is csak én kellek. Sokszor gondolkodom, hogy tudnak a sztár-anyukák szülés után két héttel jobban kinézni, mint a terhesség előtt.

Én zsákként közlekedem. A közértbe rohanva felkapom az első kabátot, ami az utamba kerül, legyen az a férjem hat számmal nagyobb ballonja, és abban osonok. Tulajdonképpen olyan mindegy, hogy mi van a pizsamán… Ha szerencsém van, már úgyis sötétedik. Máskülönben nagyon élvezem ezeket az öt perceket, amikor végre elhagyhatom a lakást. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer a nap fénypontja a párizsi megvásárlása lesz. Ha mázlim van és nem a férjem ballonjában jöttem el, akkor kicsit el is húzom is az időt.

Végül is nagyon nem mindegy, milyen párizsit viszek haza. És egyáltalán párizsit vigyek???

Annyi minden van a közértben, amire mostanában rácsodálkozom. Korábban például csak úgy elrohantam egy kifli mellett. Az volt a fontos, hogy munka után minél gyorsabban hazaérjek, és legyen valami kaja a hűtőben.

Most igenis érdekel a kifli. Rá is szoktam kérdezni, hogy pontosan mikori, milyen alapanyagokból készült, és mikor jön a következő szállítmány? Kifliből már teljesen ki vagyok okosodva, elmehetnék kifli-szakértőnek is. Utána átlapozom az újságokat, szépen, nyugodtan, látom a sztár-anyukák milyen jól csinálják, bájosak, vidámak, kiegyensúlyozottak, nyoma sincs holmi baby-bluesnak. Tán nem is hallottak róla. Bezzeg én. Lassan megdönthetném az egy főre jutó nem kialudt órák számát. Vajon ez a rekord már létezik?! De lehet, hogy csodaszámba megyek, mert tényleg alvás nélkül létezem egy ideje. Hihetetlen. És még csak két hete vagyok otthon a picivel…

© ANYA-JAJJ

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg másokkal! Ha van kedved, gyere és kövess a Facebookon, ahol további képeket, érdekes, humoros videókat, történeteket találsz, és Instagramon is személyesebb tartalomért!

Itt hozzászólhatsz